Jak připravit nudličky z vepřového masa s houbami | recept
Jak připravit nudličky z vepřového masa s houbami | recept. Houbové jídlo, na nějž je dnešní návod, pochází z německé kuchyně. Na jeho přípravu budete potřebovat houby stročky a lišky - tyto druhy jsou v Německu a jiných zemích oblíbenější než u nás. Letos se houbám daří a obě houby jsou v lesích celkem hojně, proto neváhejte a vydejte se na vycházku. Když se zadaří a vrátíte se domů s úlovkem, zkuste si uvařit minutku podle článku. Obě houby mají výraznou chuť a spojení s vínem, masem a bazalkou je opravdu skvělé.
Co je potřeba
- 500 g vepřového masa z kýty
- 1 větší cibule
- 125 ml červeného vína
- 150 g směsi lišek a stročků
- 2 lžíce oleje
- sůl
- čerstvá bazalka
- mletý pepř
- lžička škrobu
Krok 1
Začněte tím, že očistíte houby a větší plodnice rozdělíte na menší kousky. Pokud máte na výběr, volte raději drobnější houby, v hotovém jídle vypadají lépe. Houby nezaměňujte za jiný druh, ale do jídla můžete přidat jen samotné lišky nebo stročky. Směs obou druhů vypadá nejlépe, pokrm je barevnější.
Krok 2
V rozpáleném oleji osmahněte drobně pokrájenou cibuli do světle žluté barvy a přidejte připravené houby. Promíchejte a zakryjte poklicí. Houby nechte 10 minut vařit pod poklicí ve vodě, která se z nich uvolní. Pak odkryjte a vodu nechte odpařit. Občas směs promíchejte.
Krok 3
Mezitím vepřové maso nakrájejte na proužky nebo kousky. Vepřové maso můžete zaměnit za hovězí nebo drůbeží, záleží na tom, jaké máte nejraději. Originální recept doporučuje hovězí minutkové. Maso přidejte k houbám ve chvíli, kdy je všechna volná tekutina odpařená. Ze všech stran ho nechte zatáhnout (maso zbělá), osolte, okořeňte pepřem a podlijte vínem. Uvařte doměkka.
Krok 4
Zahustěte lžičkou škrobu rozmíchanou v malém množství studené vody. Nakonec vmíchejte pokrájenou čerstvou bazalku. Podávejte s dušenou rýží a naloženými brusinkami.
Na talíři je možné masovo houbovou směs ozdobit lžící kysané smetany.