Jak připravit vepřové maso s koprem | recept čínské kuchyně
Jak připravit vepřové maso s koprem | recept čínské kuchyně. Kopr má své nekritické fanoušky (mohou ho mít téměř v každém jídle) i zaryté odpůrce. Naše rodina se řadí do první skupiny a jakmile se objeví první mladé rostlinky, nastávají u nás „žně“. Před mnoha lety u nás vycházely brožurky s recepty rodilé Číňanky žijící v Praze. Byly jednoduché, rychlé a chutné. Občas se do jídel přidávaly i části zeleniny, které se u nás vyhazují. A jeden takový vám nabízíme. Do pokrmu se přidávají koprové stvoly, jež byste normálně vyhodili. Maso s nimi chutná výborně!
Co je potřeba
- 400 g vepřové kýty
- koprové stonky v množství, jaké je pro vás únosné
- 1 vejce
- 2 lžičky škrobu
- lžíce sojové omáčky
- půl lžičky cukru
- červená paprika
- sůl
- 1-2 lžičky octa
- sádlo
V pánvi (woku) rozpalte sádlo. Místo sádla lze smažit na oleji, ale není to ono. Do rozpáleného tuku vložte maso a zprudka ho ze všech stran opečte. Jakmile maso zbělá, přidejte kopr a drobné kousky červené papriky. Paprika je tam jen jako barevný akcent, můžete ji vynechat. Lehce zeleninu posolte a promíchejte s masem.
Kopr je křehký, rychle měkne, dávejte pozor, aby se nerozvařil. Musí zůstat křupavý. Nakonec dochuťte octem a je-li třeba i sojovou omáčkou, nebo solí. Pro zvýraznění chuti se v čínské kuchyni přidává půl lžičky glutasolu. Já někdy přidám trochu lahůdkového droždí, udělá stejnou službu. Nemusí se ale přidávat nic. Podávejte s vařenou rýží.
Diskuze k článku