Jak uvařit vepřové nudličky na čínský způsob | recept
Jak uvařit vepřové nudličky na čínský způsob | recept. Nudličky vepřového masa restované se zeleninou a černými houbami je jídlo, které, když nepočítáme přípravu, je uvařené za chvilku. A máte-li málo času, lze to ještě rychleji – stačí si vybrat v obchodě již připravenou mraženou zeleninu. Prodává se i směs určená na asijské pokrmy.
Co je potřeba
- 300 g vepřové kýty
- 200 g bambusových výhonků (řapíků z pekingského zelí)
- 125 g mrkve
- 25 g černých čínských hub (Jidášovo ucho)
- 1 stroužek česneku
- 1 červená paprika
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1–2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce vinného octa
- 2 lžičky cukru
- sůl
- mletý pepř
- sádlo (sezamový olej)
- 100 ml vody
Promíchávejte při vyšší teplotě asi 10 minut. Zelenina se nesmí rozvařit, musí zůstat křupavá (čas je orientační, podle toho, jak tenké máte nudličky, ho upravte). Ve vodě rozmíchejte zbývající škrob, ocet, cukr a pepř, přidejte do pánve a ještě 2 minuty povařte. Podle potřeby dosolte.
Podávejte s rýží nebo nudlemi.
Tipy
Pod označením čínské černé houby se skrývá Bolcovitka bezová, neboli Jidášovo ucho. Zde se o ní dozvíte více https://www.jaktak.cz/jak-poznat-chutne-drevokazne-houby-atlas-hub.html
Diskuze k článku