Jak udělat vepřovou panenku s fazolkami a šalotkou | recept
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
30 minut a více
Jak udělat vepřovou panenku s fazolkami a šalotkou | recept. Výborné jídlo na nedělní oběd nebo sváteční večeři. Pro čtyři porce si připravte 400 g vepřové panenky a 400 g fazolových lusků.
Co je potřeba
4 porce:
400 g vepřové panenky
6 šalotek
40
400 g fazolových lusků
olej na smažení
30 g másla
sůl
pepř
Krok 1
Vepřovou panenku omyjeme a osušíme. Poté ji nakrájíme na kostičky.
Krok 2
Šalotky oloupeme a nakrájíme. Fazolky očistíme.
Krok 3
Na pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm orestujeme vepřovou panenku. Vmícháme šalotky s fazolkami.
Krok 4
Když zelenina změkne, vše osolíme a opepříme.
Krok 5
Směs zjemníme máslem a odstavíme.
Krok 6
Vepřovou panenku s fazolkami podáváme s vařenými brambory. Dobrou chuť!