jaktak.cz

Jak udělat vepřovou panenku s fazolkami a šalotkou | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat vepřovou panenku s fazolkami a šalotkou | recept. Výborné jídlo na nedělní oběd nebo sváteční večeři. Pro čtyři porce si připravte 400 g vepřové panenky a 400 g fazolových lusků.

Co je potřeba

4 porce:
400 g vepřové panenky
6 šalotek
40
400 g fazolových lusků
olej na smažení
30 g másla
sůl
pepř

Krok 1

Vepřovou panenku omyjeme a osušíme. Poté ji nakrájíme na kostičky.

Krok 2

Šalotky oloupeme a nakrájíme. Fazolky očistíme.

Krok 3

Na pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm orestujeme vepřovou panenku. Vmícháme šalotky s fazolkami.

Krok 4

Když zelenina změkne, vše osolíme a opepříme.

Krok 5

Směs zjemníme máslem a odstavíme.

Krok 6

Vepřovou panenku s fazolkami podáváme s vařenými brambory. Dobrou chuť!


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-veprovou-panenku-s-fazolkami-salotkou-recept.html