Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat španělský flan | recept

Jak udělat španělský flan | recept

Jak udělat španělský flan | recept. Flan de casa – „domácí flan“ – něco malého k snědku. Jeden typický španělský recept, na který natrefíte v každé restauraci. Recept na španělský flan – postupujte tak, jak jej dělám já.

Co je potřeba

Množství na 4 porce:

  • 4 lžíce krystalového cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 700 ml mléka
  • 5 vajec
  • 10 lžic moučkového cukru
  • sůl
1

Cukr na pánvi za stálého míchání rozpustíme.

2

Poté cukr zalijeme trochou vody a pomalu vaříme.

3

Jakmile se voda vyvaří a cukr začne pěnit, je karamel hotový.

4

Keramickou nebo jinou formu na pečení vytřeme olejem a na dno nalijeme horký karamel.

5

Mléko zahřejeme pod bod varu a necháme zchladnout.

6

Přidáme vejce, cukr, sůl a prošleháme.

7

Nalijeme do formy a přikryjeme alobalem.

8

Troubu zahřejeme na 175 °C, dáme do ní hluboký plech s horkou vodou, do něj vložíme formu a pečeme 50–60 minut.

9

Voda se při pečení nesmí vařit, flan by pak měl hodně bublinek.

10

Špičkou nože zkusíme konzistenci flanu, a pokud nůž zůstane čistý, vyndáme z trouby.

11

Po upečení a vychladnutí dáme na několik hodin do lednice.

12

Pak uvolníme tenkým nožem strany flanu a vyklopíme na talíř.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat churros | recept
Jak udělat churros | recept
Jak udělat churros | recept. Churros – to je lahodný dezert. Stejně jako preclíky i churros jsou prodávány pouličními prodejci, kteří je smaží a prodá…
Jak připravit Créme brulée
Jak připravit Créme brulée | recept
Créme brulée | recept. Lahodné Créme brulée je legendou mezi francouzskými dezerty. Jeho příprava dá sice trochu práce, ale výsledný chuťový prožitek…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.