Jak upéct třešňový koláč z podmáslí | recept
Třešňový koláč z podmáslí | recept. Ovocné koláče k létu patří. Kdy jindy si je dopřávat, když ne teď. Postupně dozrávají různé ovocné druhy a moučníky z čerstvého ovoce chutnají lépe nežli s kompotovaným. Následující předpis na třešňový koláč berte jako základní. Záměnou třešní za jiné ovoce a nahrazením drobenky třeba za oříšky, mletý mák či perník získáte zcela jinou chuť. Příprava koláče je blesková, jen směle do toho.
Co je potřeba
Koláč:
- 3 čtvrtlitrové hrnky naplněné1 cm pod okraj polohrubé mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 5 polévkových lžic strouhaného kokosu
- 2 celá vejce
- ¾ hrnku oleje
- 0,5 l podmáslí (kefíru, kyšky)
- třešně
Drobenka :
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 kávová lžička skořice
- 70 g másla
Nejprve si v míse na přípravu těsta důkladně promícháme odměřené množství mouky, cukru a prášku do pečiva. Teprve pak přidáme ostatní suroviny a vařečkou vymícháme lité těsto. Vejce přidáme celá, není nutné šlehat sníh. Těsto vylijeme na tuhým tukem vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.
Diskuze k článku