Jak udělat churros | recept
Jak udělat churros | recept. Churros – to je lahodný dezert. Stejně jako preclíky i churros jsou prodávány pouličními prodejci, kteří je smaží a prodávají ještě horké. Například ve Španělsku jsou churros k dispozici v kavárnách na snídani. Churros jsou populární ve Španělsku, Francii, na Filipínách, v Portugalsku, Latinské Americe a ve Spojených státech amerických.
Co je potřeba
- 140 g pomeranče
- 100 g hroznového vína
- 140 g kiwi
- 100 g melounu
- 220 g ananasu
- 100 g jahod
- 140 g skořicového cukru
- olej
- 400 g čokolády
- šlehačku
Těsto:
- 25 g vanilkového cukru
- 250 g hladké mouky
- 200 ml vody
- 4 vejce
- 50 g skořicového cukru
- 10 ml šťávy z limetky
- olej
- sůl
Do kastrůlku vlijte 200 ml vody, olej a limetkovou šťávu, přidejte sůl, vanilkový cukr a přiveďte k varu.
Přidejte mouku a míchejte na mírném ohni, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny. Odstavíme a necháme vychladnout.
Po vychladnutí přidáme vejce a vymícháme těsto. Dáme do cukrářského sáčku a vytlačujeme copánky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Po usmažení vyjmeme z oleje a necháme odkapat na ubrousku.
Posypeme skořicovým cukrem.
Čokoládu si roztavíme a podáváme s ovocem a smaženými copánky.
Diskuze k článku