Recept na trubičky cannoli. Tento sicilský recept jsem získala od své kamarádky. Když jsem u ní trubičky ochutnala, musela jsem si ho vyptat. A teď ho mám ve svém sešitu s vykřičníkem. Velmi jednoduché těsto a ještě lehčí postup mě učarovaly. Pokud chcete udělat nějaký zákusek pro návštěvu, neznám nic lepšího než trubičky cannoli.
Co je potřeba
Na 12 kusů trubiček cannoli:
200 g hladké mouky
20 g cukru krystal
20 g másla
1 vejce
50 ml bílého vína
1 bílek (na slepení konců)
rostlinný olej na smažení
Na náplň do trubiček:
500 g plnotučného tvarohu ve vaničce
3 lžíce moučkového cukru
1ks vanilkový cukr
jahody
1
Pusťme se nejprve do těsta na cannoli trubičky. Do mísy si navážíme hladkou mouku, cukr, máslo, přidáme víno a jedno vejce. Vypracujeme spíše tuhé těsto, které zabalíme do potravinové folie a dáme na hodinku do lednice.
2
Po odležení těsto rozválíme a vykrojíme vetším vykrajovátkem nebo hrníčkem kolečka. Nachystáme si kovové trubičky na kremrole a kolečka na ně namotáme. Aby se nám konce koleček neodlepovaly od sebe, přilepíme je jednoduše vaječným bílkem.
3
Trubičky „cannoli Siciliani“, jak dezert označují v Itálii, se nejprve smaží a poté plní sladkou krémovou náplní (obvykle z ricotty). Jakmile máme tedy všechna kolečka namotaná na válečky, na pánvi nebo ve fritéze rozpálíme olej a začneme trubičky smažit tak, aby byly ze všech stran dozlatova usmažené.
4
Usmažené trubičky vyndáme z pánve a položíme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný olej. Jakmile trubičky vychladnou, sundáme je z plechových trubiček, které jsme pro tento účel použili. Trubičky máme přichystané, pusťme se do jejich plnění.
5
Na náplň do sicilských trubiček cannoli si nachystáme tvaroh rozšlehaný s moučkovým a vanilkovým cukrem. Hotovou tvarohovou náplň umístíme do cukrářského pytlíku a trubičky jí plníme. Máme téměř hotovo.
6
Trubičky cannoli nakonec dozdobíme jahodami a posypeme moučkovým cukrem. Zákusek můžeme konečně podávat.
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Diskuze k článku