Jak udělat roštěnou omáčku | recept
Co je potřeba
1,5 kg hovězího zadního
1 velká mrkev
1 petržel
1 kousek celeru (kdo nemá tuhle zeleninu rád tak ji dávat nemusí)
3 střední cibule
podle potřeby: olej nebo sádlo
podle chuti: pepř a sůl
1 lžíce plnotučné hořčice
1 kostka masoxu
1 lžíce worchesterové omáčky
podle chuti: můžete použít i houby sušené nebo žampiony
Maso nákrájíme na plátky a naklepeme, osolíme, opepříme, zprudka opečeme na rozehřátem oleji do zlatohněda.
Opečené maso vyjmeme a uložíme do tepla. Na výpeku osmahneme nejdříve nadrobno pokrájenou cibuli a pak přídáme najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu, opečeme.
Až začne zelenina vonět přidáme lžíci hořčice, kostku masoxu, worchestrovou omáčku, popřípadě houby a vložíme maso.
Zalijeme vroucí voudou, tak aby maso bylo potopené a necháme vařit.
Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou. Provaříme, a když je to nutné, tak omáčku dochutíme.
Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Diskuze k článku