Jak udělat domácí variaci na omáčku Tabasco | recept
Domácí variace na omáčku Tabasco | recept. Omáčka Tabasco je octový extrakt z pálivých tabasco papriček. Používá se ke kořenění pokrmů. Originální omáčka se vyrábí mnoho let podle stejného receptu. Rozdrcené papričky se smíchají s malým množstvím soli a nechají se po dobu tří let zrát v dubových sudech. Po uplynutí této doby se smíchají s bílým vinným octem a solí, nechají se několik dní stát a teprve poté se plní do lahví, bez jakýchkoli dalších přísad a konzervantů. V domácích podmínkách si pravou omáčku Tabasco nevyrobíme, ale můžeme se pokusit o její náhražku.
Co je potřeba
- 2 papriky jalapeños
- 3 rajčata
- 3 stroužky česneku
- 10 stvolů jarní cibulky (zelená část)
- 1,5 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 1,5 kávové lžičky bílého vinného octa
- 0,5 kávové lžičky mořské soli
- lžička petrželové natě
Ochucovací omáčku podle tohoto receptu můžete připravit z různých druhů pálivých papriček. Řiďte se podle toho, jakou ostrost snesete, koření se jen několika kapkami hotového výrobku. Doporučuji červeně zbarvené papričky, finální výrobek lépe vypadá i chutná, ze zelených to není ono (na fotografii je paprička Trinidad Scorpion Moruga Red).
Z papriček odstraníme semeník, avšak není to nutné. Musíte ale počítat s tím, že pokud ho neodstraníte, výsledek bude mnohem pálivější. Rajčata krátce spaříme a odstraníme slupku. Všechnu zeleninu očistíme, pokrájíme na menší kousky a se solí a olejem rozmixujeme. Nemixujeme dohladka, ponecháme malé kousky.
Diskuze k článku