Jak připravit maso v houbové omáčce | recept. Omáčka je nenáročná na suroviny, vystačíte si s minimem, aby vyniklo spojení hub a masa. Při použití drůbežího masa bude omáčka světlejší, nejtmavší je z masa hovězího. Pokrm můžeme připravit z čerstvých i sušených, předem namočených hub. Ze sušených bude mít intenzivnější houbovou chuť. Barvu ovlivníte i výběrem hub, nejlepší je jejich směs.
Co je potřeba
maso dle osobních preferencí ─ hovězí, krůtí, kuřecí, vepřové houby, nejlépe směs cibule pepř, sůl hladká mouka na zahuštění sádlo nebo jiný tuk voda
1
Cibuli pokrájíme na drobno a osmažíme dohněda na tuku. Přidáme naklepané plátky masa, okořeněné solí a pepřem. Opečeme z obou stran a maso vyjmeme.
2
Do hrnce přidáme houby, podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu a mícháme, aby se nám základ nepřipaloval.
3
Po změknutí hub směs v hrnci poprášíme hladkou moukou, zamícháme a přilijeme opatrně vodu. Vodu přidáváme po malém množství, počkáme vždy až přejde varem a teprve pak lijeme další. Tak regulujeme výslednou hustotu omáčky.
4
Když je omáčka dostatečně hustá, vrátíme maso a povaříme, aby se v jídle provařila mouka. Mouka se má v pokrmech vařit nejméně dvacet minut. Hotovou omáčku podáváme s vařenou rýží nebo bramborami.
Tipy
Místo sádla můžete použít jiný tuk nebo olej. Spojení houbové chuti se sádlem je dobré, bohužel ne moc zdravé.
Kuřecí závitky s houbovou omáčkou | recept. Jestliže rádi zkoušíte nové a netradiční recepty, jeden z nich předkládám k vyzkoušení. Možná vás zarazí k…
Zapečené maso s houbami a paprikou | recept. Jídla z jednoho hrnce (pekáče) jsou rychlá a zašpiní se minimum nádobí, proto jsou u mne v kuchyni tak ob…
Houby s masem po čínsku | recept. Tento recept pochází z čínské kuchyně. Jídlo je rychlé, chutné a podle druhu použitých hub pokaždé jiné. Množství su…
Kuřecí maso se zeleninou | recept. Spojení kuřecího masa se zeleninou může mít díky mnoha druhům zeleniny pokaždé jinou chuť. Vždy to bude ale pokrm l…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku