Jak uvařit houby s masem po čínsku | recept
Houby s masem po čínsku | recept. Tento recept pochází z čínské kuchyně. Jídlo je rychlé, chutné a podle druhu použitých hub pokaždé jiné. Množství surovin uvádím orientačně, recept si přizpůsobte podle svých chutí. Platí pouze zásada, že do jídla patří stejné objemové množství hub i masa. Pokrm na fotografiích je připraven ze žampionů, letošní sezóna v některých oblastech houbám nepřeje. Pojďme si tedy společně uvařit houby s masem po čínsku.
Co je potřeba
- vepřové maso nejlépe z kýty
- na obalení masa 1 celé vejce a Maizena
- lesní houby
- kmín, pepř, podle chuti sůl, sladká paprika (ta nemusí být)
- sojová omáčka
- ocet
- pór nebo paprika na ozdobu
- sádlo nebo jiný tuk na smažení
- kousek cibule, česnek podle chuti
Na sporáku ve vhodné nádobě rozpustíme tuk. Do vroucího tuku vložíme pokrájenou cibuli spolu s česnekem. Osmažíme dožluta a přidáme maso. Když je maso ze všech stran zatažené jako na obrázku, přidáme houby. Pokrm stále mícháme, aby se nepřipaloval. Po změknutí hub přidáme sojovou omáčku podle chuti, případně dosolíme, promícháme a přidáme lžičku octa. Ocet se přidává, aby se nám jídlo se sojovou omáčkou nepřichytilo k nádobě a také zvýrazní chuť. Po vysmahnutí octa je hotovo.
Tipy
V čínské kuchyni se na smažení používá většinou sádlo. Sádlo se i hodí k houbám. Můžete ho ale bez obav nahradit jiným tukem. Stejně tak vepřové maso se dá nahradit krůtím nebo kuřecím.
Varování
Tento pokrm není vhodné ohřívat.
Diskuze k článku