Jak uvařit indickou cibulovou omáčku ke krůtímu masu | recept
Indická cibulová omáčka | recept. Tato omáčka má svůj původ v Indii. Indové jsou většinou vegetariáni a proto preferují bezmasá jídla. Tuto omáčku nám podávali s rýží. Zachutnala nám a doma ji vaříme většinou s krůtím nebo kuřecím masem. Má zvláštní chuť, nasládlou po rozinkách a kořeněnou po kari. Budete-li omáčku chtít vyzkoušet, v obchodech hledejte kari indického typu nebo koření masalá. Koření kari je směs různých druhů koření a existuje mnoho variant.
Co je potřeba
- 400 g cibule
- 250 ml vody nebo zeleninového vývaru
- hrst rozinek
- sůl
- kari
- koriandr
- 3 polévkové lžíce zakysané smetany
- krůtí plátek
Zpola uvařenou cibulku rozmixujeme, osolíme a přidáme rozinky. Vaříme 10 minut. Po deseti minutách varu přidáme kávovou lžičku kari koření a trochu koriandru. Koriandr má zvláštní výraznou chuť, přidávejte ho raději postupně, ne každému je jeho chuť příjemná. V Indii je ale koriandr velmi oblíbené koření.
Po dalších deseti minutách varu nádobu s omáčkou odstavíme. Omáčka je pěkně hustá a rozinky nabobtnaly. Necháme několik minut zchladnout a vmícháme zakysanou smetanu. Kdybychom smetanu přidali do vroucí omáčky, mohla by se srazit. Na závěr omáčku dosolíme a můžeme podávat. Indové ji jedí bez masa, pouze s rýží.
Diskuze k článku