Jak udělat povidlovou omáčku | recept
09. Březen 2021
Co je potřeba
4 lžíce švestkových povidel
300 - 350 ml vody
sůl
lžička másla
lžička škrobové moučky
cukr dle chuti
1
Povidla krátce povaříme ve vodě.
2
Vmícháme špetku soli, máslo, moučku a povaříme 2 minuty do zhoustnutí.
3
Podle chuti přisladíme. Omáčka je výborná k uzenému masu.
Další zajímavé články
Jak si poradit s velkou úrodou švestek | recepty
Jak si poradit s velkou úrodou švestek | recepty. Podzim se blíží a na stromech dozrává množství lákavých fialových plodů. Abyste si dokázali s t…
Jak udělat domácí variaci na omáčku Tabasco | recept
Domácí variace na omáčku Tabasco | recept. Omáčka Tabasco je octový extrakt z pálivých tabasco papriček. Používá se ke kořenění pokrmů. Origináln…
Jak uvařit švédské roštěnky se smetanovou omáčkou | recept
Švédské roštěnky se smetanovou omáčkou | recept. Následující recept je ze staré kuchařské knihy mojí maminky. Takto připravené roštěnky nám moc chutna…
Jak uvařit rajskou omáčku z čerstvých rajčat | recept
Rajská omáčka z čerstvých rajčat | recept. Rajská omáčka patří mezi nejoblíbenější jídla v české kuchyni. Najdete ji na jídelničku všech stupňů škol,…
Jak připravit vepřové plátky s cuketou, jarní cibulkou a hrubozrnnou hořčicí | recept
Vepřové plátky s cuketou, jarní cibulkou a hrubozrnnou hořčicí | recept. Pečení vepřového masa je klasika, která se nikdy neomrzí. Pokud ale nelpíte p…
Diskuze k článku