Jak udělat jehněčí kotlety na švestkách | recept
Jak udělat jehněčí kotlety na švestkách | recept. Myslíte, že maso a ovoce nejdou dohromady? Zkuste tento recept. Jehněčí kotlety na švestkách chutnají skvěle, co si budeme povídat. Jehněčí kotlety se švestkami krok za krokem v tomto receptu.
Co je potřeba
4 porce:
8 jehněčích kotlet
3 lžíce oleje
1 lžíce medu
šťávu z půlky citronu
sůl
snítka rozmarýnu
2 lžíce másla
2 šalotky nakrájené na proužky
12 – 16 švestek rozpůlených
2 lžička cukru
1 svitek skořice
6 hřebíčků
100 – 150 ml bílého vína
Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, zbavíme tuku a okraje nařízneme.
Kotlety dále mírně naklepeme a potřeme směsí z medu, 2 lžic oleje, citronové šťávy a rozmarýnu. Přikryjeme a necháme hodinu marinovat.
V pánvi rozpálíme olej, jehněčí kotlety osolíme a pečeme z obou stran 10 minut, až je maso propečené dozlatova. Měkké maso vyjmeme z pánve, přikryjeme alobalem a dáme stranou.
Do výpeku vložíme máslo, přisypeme cibuli a necháme ji zesklovatět.
Přidáme švestky, posypeme je cukrem a kořením a pár minut opékáme, až se rozpustí cukr. Podlijeme vínem.
Jehněčí kotlety na švestkách podáváme s dušenou rýží.
Diskuze k článku