Jak upéct bosonožské koláče | recept
04. Září 2020
Bosonožské koláče mají jednu zvláštnost. Tyto kynuté koláče nejsou kulaté, ale čtveraté. Bosonožské koláče lze plnit tvarohovou, makovou, povidlovou náplní nebo ořechy. Postup přípravy bosonožských koláčů představuje Drahomíra Medová a děti z Bosonoh. Seznam potřebných ingrediencí naleznete pod videem. Dobrou chuť!
Co je potřeba
Těsto:
- 1 kg mouky – z toho 700 g hladké výběrové mouky + 300 g polohrubé výběrové mouky
- 250 g moučkového cukru
- 250 g másla
- 80 g droždí
- 1 kávová lžička soli
- 8–10 žloutků
- 0,5 l mléka
- troška oleje
Náplň:
- 1 kg tvarohu
- 250–300 g cukru
- 1,5 balení vanilkového cukru
- kůra z jednoho citronu
- 2 žloutky
Další zajímavé články
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Jak upéct kynuté řepánky s mákem | recept
Kynuté řepánky s mákem | recept. Řepánky jsou typickou podzimní pochoutkou v Polabí, kde se pěstuje velké množství řepy cukrovky. Právě nastala jejich…
Jak originálně na Becherovkou provoněný štolový chlebíček z tvarohového těsta
Místo tradiční štoly můžete z tvarohového těsta vykouzlit tento originální štolový chlebíček, kde vedle tradičních oříšků a rozinek chuť ozvláštn…
Jak upéct, tak trochu klasický, ale i tak trochu nevšední žmolenkový koláč z máslového těsta, mléčného krému a podušených jablek
Kombinace mléčného krému a šťavnatých podušených jablek na vláčném máslovém těstě přemění klasický žmolenkový koláč ve fantasticky vláčný, šťavnatý a…
Diskuze k videu