Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat přírodní jehněčí kotlety | recept

Jak udělat přírodní jehněčí kotlety | recept

Jak udělat přírodní jehněčí kotlety | recept. Starší jehněčí maso musíme před pečením dusit pod pokličkou. Při přípravě přírodních jehněčích kotlet postupujeme podle níže uvedeného receptu. Dobrou chuť!

Co je potřeba

8 jehněčích žebírek
sůl
drcený pepř
hladká mouka
1 – 2 lžíce oleje
1 lžíce másla
čerstvé bylinky - saturejka, kopr

1

Žebírka odblaníme a zbavíme přebytečného tuku.

2

Na okrajích je zlehka nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

3

Pak je na oleji po obou stranách opečeme.

4

Šťávu zjemníme máslem a krátce prohřejeme.

5

Podáváme s pečivem, ozdobené bylinkami.

Tipy

Směs nakrájených bylinek můžeme přidat spolu s máslem do šťávy a krátce osmahnout.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat skopovou pečeni | recept
Jak udělat skopovou pečeni | recept
Jak udělat skopovou pečeni | recept. Skopové maso podáváme na vyhřátých talířích a horké, protože skopový lůj rychle stydne a tuhne již při pokojové t…
Jak udělat jehněčí žebírka | recept
Jak udělat jehněčí žebírka | recept
Jak udělat jehněčí žebírka | recept. Jehněčí maso patří mezi tradiční pokrmy ve většině zemí Evropy, jelikož ovce se zde chovají už jedenáct tisíc let…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.