Jak udělat skopovou pečeni | recept
Jak udělat skopovou pečeni | recept. Skopové maso podáváme na vyhřátých talířích a horké, protože skopový lůj rychle stydne a tuhne již při pokojové teplotě. Uděláme si tentokrát skvělou domácí skopovou pečeni. Dobrou chuť přeji!
Co je potřeba
1 kg skopového hřbetu, plece nebo kýty
2 – 3 stroužky česneku
sůl
1 lžíce sádla
1 menší cibule
případně bylinky dle chuti
Skopové zbavíme přebytečného tuku a potřeme česnekem utřeným se solí.
Maso dáme do pekáče s rozehřátým tukem a nakrájenou cibulí a zprudka zapečeme. Můžeme posypat čerstvými bylinkami.
Pak teplotu snížíme, maso podlijeme a za stálého přelévání vypečenou šťávou a podlévání pečeme doměkka.
Po upečení ze šťávy slijeme vypečený lůj.
Podáváme s opečenými bramborami.
Tipy
Šťávu můžeme po vysmahnutí zaprášit trochou hladké mouky, podlít vodou a zapařit.
Diskuze k článku