Jak udělat jehněčí žebírka zapečená se sýrem | recept
Jak udělat jehněčí žebírka zapečená se sýrem | recept. Víte, že jehněčí maso poskytuje člověku bílkoviny s esenciálními aminokyselinami, které jsou cenné pro tvorbu a funkčnost buněk, tkání a orgánů? Každý by měl aspoň ochutnat. Vyzkoušíme tentokrát jehněčí žebírka zapečená se sýrem. Dobrota, kterou si zamilujete.
Co je potřeba
8 jehněčích žebírek
sůl
mletý bílý pepř
hladká mouka
2 lžíce oleje
1 velká cibule
1 lžíce másla
100 g tvrdého sýra
1 – 2 vejce
worcesterká omáčka
Odblaněná žebra zbavíme přebytečného tuku, částečně odkrojíme od kosti a na okrajích nařízneme a zlehka naklepeme.
Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný sýr, vejce a ochutíme kapkami omáčky.
Směs naneseme na opečená žebra a na grilu zapečeme.
Žebírka podáváme s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.
Tipy
Sýrovou krustu můžeme zpestřit nadrobno nakrájenou petrželkou.
Diskuze k článku