Jak udělat jehněčí žebírka | recept
Jak udělat jehněčí žebírka | recept. Jehněčí maso patří mezi tradiční pokrmy ve většině zemí Evropy, jelikož ovce se zde chovají už jedenáct tisíc let. A pokud jste jehněčí maso ještě nejedli, tak teď máte příležitost si jeden recept vyzkoušet. Věřte, že si na jehněčích žebírcích pochutnáte.
Co je potřeba
8 jehněčích žebírek
sůl
mletý bílý pepř
hladká mouka
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule
100 g tvrdého sýra
1 – 2 vejce
worcesterská omáčka
Odblaněná jehněčí žebírka zbavíme přebytečného tuku.
Částečně odkrojíme od kosti, na okrajích nařízneme a zlehka naklepneme.
Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na oleji opečeme.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný sýr, vejce a ochutíme kapkami omáčky.
Směs naneseme na opečená žebírka a na mřížce rozehřátého grilu zapečeme.
Zapečená žebírka podáváme s pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem.
Diskuze k článku