jaktak.cz

Jak udělat skopovou pečeni | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat skopovou pečeni | recept. Skopové maso podáváme na vyhřátých talířích a horké, protože skopový lůj rychle stydne a tuhne již při pokojové teplotě. Uděláme si tentokrát skvělou domácí skopovou pečeni. Dobrou chuť přeji!

Co je potřeba

1 kg skopového hřbetu, plece nebo kýty
2 – 3 stroužky česneku
sůl
1 lžíce sádla
1 menší cibule

případně bylinky dle chuti

Krok 1

Skopové zbavíme přebytečného tuku a potřeme česnekem utřeným se solí.

Krok 2

Maso dáme do pekáče s rozehřátým tukem a nakrájenou cibulí a zprudka zapečeme. Můžeme posypat čerstvými bylinkami.

Krok 3

Pak teplotu snížíme, maso podlijeme a za stálého přelévání vypečenou šťávou a podlévání pečeme doměkka.

Krok 4

Po upečení ze šťávy slijeme vypečený lůj.

Krok 5

Podáváme s opečenými bramborami.

Šťávu můžeme po vysmahnutí zaprášit trochou hladké mouky, podlít vodou a zapařit.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-skopovou-peceni-recept.html