jaktak.cz

Jak udělat přírodní jehněčí kotlety | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat přírodní jehněčí kotlety | recept. Starší jehněčí maso musíme před pečením dusit pod pokličkou. Při přípravě přírodních jehněčích kotlet postupujeme podle níže uvedeného receptu. Dobrou chuť!

Co je potřeba

8 jehněčích žebírek
sůl
drcený pepř
hladká mouka
1 – 2 lžíce oleje
1 lžíce másla
čerstvé bylinky - saturejka, kopr

Krok 1

Žebírka odblaníme a zbavíme přebytečného tuku.

Krok 2

Na okrajích je zlehka nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

Krok 3

Pak je na oleji po obou stranách opečeme.

Krok 4

Šťávu zjemníme máslem a krátce prohřejeme.

Krok 5

Podáváme s pečivem, ozdobené bylinkami.

Směs nakrájených bylinek můžeme přidat spolu s máslem do šťávy a krátce osmahnout.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-prirodni-jehneci-kotlety-recept.html