Jak udělat hovězí guláš | recept
Jak udělat hovězí guláš | recept. Česká klasika jedinečné chuti - tak to je hovězí guláš! A že Češi nejsou gulášový národ. Tolik druhů gulášů nikde snad nenajdete. My si teď připravíme klasiku - hovězí guláš. Recept níže.
Co je potřeba
500 g cibule, nakrájené na polohrubo
6 lžic oleje
50 g rajského protlaku
30 g mleté sladké papriky
sůl, pepř
1 kg hovězího předního bez kosti, nakrájené na kostky
jíška z 1 lžíce hladké mouky a másla
2 až 4 stroužky česneku
majoránka
Cibuli smažíme v hrnci, dokud neztmavne, poté přidáme protlak. Mícháme, dokud se odpaří voda, poté nasypeme do hrnce papriku a zpěníme. Přidáme maso, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran.
Poté postupně přiléváme vodu - aby maso plavalo jen do poloviny, až se voda odpaří přidáme další. Maso dusíme do změknutí.
Změklé maso vyndáme ze šťávy a tu zahustíme jíškou. Pak guláš dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou, vratíme do něj maso a ještě čtvrt hodiny vaříme.
Diskuze k článku