Co je potřeba

  • 100 g hořčičných semínek
  • 80 ml jablečného nebo bílého vinného octa
  • 80 ml bílého vína
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 kávová lžička kurkumy
  • 1 polévková lžíce medu
  • bylinky, chilli, křen – na ochucení
1

Hořčičná semínka si nejprve přes noc namočíme do studené vody, aby nabobtnala.

2

Druhý den vodu slijeme, semínka opláchneme (budou lehce oslizlé a mají zvláštní vůni) a umixujeme spolu s octem a vínem. Semínka jdou mixovat i ručním ponorným mixérem. Jestliže nevlastníte mixér, umelte namočená semínka mlýnkem na mák.

3

Do rozmixovaných semínek přidejte sůl, med a kurkumu pro lepší barvu. Ochutit hořčici radím bylinkami, hodí se rozmarýn, tymián, máta, mateřídouška, zkrátka téměř všechny s výraznou vůní. Milovníci opravdu ostré hořčice přidají chilli papričku nebo křen. Uvážlivě, hořčice je ostrá dost sama o sobě. Rozmixujeme dohladka a naplníme do skleniček. V chladu necháme alespoň 3 dny uležet. Můžeme i sterilovat.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.5
Average: 3.5 (4 votes)