Jak připravit rýžový pudink se šlehačkou
Jak připravit rýžový pudink se šlehačkou. Rýžový dezert podle dnešního receptu lze připravit i bez přidaného cukru. Stačí zvolit sladké druhy ovoce a popřípadě dosladit rozinkami. Pak si malý kousek mohou dopřát i diabetici. Rýžový pudink mají rády i děti, je vhodný jako mléčná svačinka. Dezert lehce obměníte, hodí se do něj jakékoli ovoce, přidáním kakaa do části rýžové hmoty vytvoříte dvě barevné vrstvy. Další chuťovou variantu získáte, přidáte-li lžičku mleté skořice.
Co je potřeba
- 200 g rýže
- 500 ml mléka
- 220 ml (1 kelímek) smetany ke šlehání
- vanilkový cukr (lze vynechat)
- cukr podle chuti (lze vynechat)
- 10 g práškové želatiny
- 2 mandarinky nebo jiné ovoce
- hrst předem namočených rozinek
- kokos na formu
Rýži (nejlépe kulatozrnnou) důkladně vyperte ve vodě a uvařte v půl litru mléka doměkka. Vařte zvolna a občas rýži promíchejte, ráda se připaluje. Rýže vstřebá většinu mléka. Uvařenou rýži odstavte, přidejte práškovou želatinu a za stálého míchání ji nechte rozpustit. Želatinu nesmíte vařit, neztuhla by.
Diskuze k článku