Jak připravit kuřecí játra po farmářsku | recept
23. Duben 2021
Kuřecí játra po farmářsku | recept. Játra jsou vděčnou a levnou surovinou, ze které se dají připravovat nejrůznější pokrmy. Určitě znáte játra dušená na cibulce. Pokud si je chcete připravit v chuťově výraznější variantě doplněné o zeleninu, vyzkoušejte náš recept na kuřecí játra po farmářsku. Játra se předem marinují a získají díky tomu skvělou chuť i aroma.
Co je potřeba
- 500 g kuřecích jater
- asi 300 g čerstvé či mražené zeleniny nakrájené na kousky (hodí se třeba mrkev, brokolice, hrášek, květák, pórek, paprika, apod.)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 středně velká cibule
- 1 lžička kukuřičného škrobu a trocha vody či vývaru na podlití
- sůl podle chuti
Na marinádu si připravíme:
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (případně postačí sušené)
- 3 lžíce rostlinného oleje
- pepř, mletou papriku
Tipy
- Játra můžeme vylepšit, pokud cibuli opečeme na slanině.
- Z bylinek se k játrům hodí třeba bazalka, majoránka, tymián, šalvěj či petrželka. Na jaře můžete přidat také medvědí česnek.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit kuřecí játra ve smetanové omáčce | recept
Jak připravit kuřecí játra ve smetanové omáčce | recept. Jednoduchý, rychlý, ale především výtečný pokrm z jemných kuřecích jater, propojených sm…
Jak připravit kuřecí játrovou paštiku La Formaggeria | recept
Jak připravit kuřecí játrovou paštiku La Formaggeria | recept. Aromatický italský sýr spolu se slanými ančovičkami a kapary pro zvýraznění chuti vykou…
Jak na kuřecí mletou směs s „asijskou“ chutí a vůní | recept
Ať sebevíc netradiční a exotické, ovšem zaručeně působivé. Tradiční asijské spojení pikantních a jemných chutí i vůní zapůsobí i v této kuřecí ml…
Jak zapůsobit neotřelým pokrmem z kuřecích nudliček, piva a balzamika
Neotřelé, avšak působivé spojení piva a balzamika zapůsobí nejen na jemné kuřecí nudličky, ale i vaše chuťově buňky. Během dušení totiž pivo a balzami…
Jak na v troubě pečené kuřecí špízy s asijskou Hoisen omáčkou
Jedinečná, asijsky laděná Hoisen omáčka, která je ve své nezaměnitelné, medově sladké i lehce pikantní chuti navíc podpořena dalšími chuťově nezaměnit…
Diskuze k článku