Jak zapůsobit neotřelým pokrmem z kuřecích nudliček, piva a balzamika
Neotřelé, avšak působivé spojení piva a balzamika zapůsobí nejen na jemné kuřecí nudličky, ale i vaše chuťově buňky. Během dušení totiž pivo a balzamiko nudličkám propůjčí neotřele intenzivní ladění, které pak v doplnění jemně nasládlé zeleniny na talíři zapůsobí coby pokrm opravdu jedinečný.
Co je potřeba
- 800 g kuřecích prsních řízků (cca 4 kuřecí prsní řízky)
- 3 lžíce oleje
- 2 velké cibule
- 2 červené papriky
- 250 g cukety
- 200 ml piva (černého či řezaného)
- 4 lžíce balzamikového octa
- 200 ml vývaru (nejlépe kuřecího či zeleninového)
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce Solamylu
- sůl a pepř k dochucení
Aby mohlo pivo a balzamiko ukázat, jak neotřele zapůsobí na jemné kuřecí maso, je pro tento recept nejlepší použít veskrze jemné maso z kuřecích prsních řízků, které nakrájejte na tenké nudličky a v míse promíchejte s červenou sladkou paprikou, solí, pepřem a Solamylem. Promísené pak odložte stranou a následně stejně tak s předstihem očistěte jemně nasládlou zeleninu, tedy červenou papriku a cuketu. Obojí nakrájejte ideálně na nudličky.
K podušeným kuřecím nudličkám poté vhoďte předem nakrájenou, jemně nasládlou zeleninu, promíchejte, přiklopte a dalších 5–10 minut duste.
Na závěr pokličku sejměte a dle vaší chuti šťávu buď vyduste, nebo ještě podlijte dalším pivem či vývarem. Konzistence výsledného sosu ale záleží i na tom, s čím budete tento neotřelý avšak působivý pokrm podávat. Pro kuřecí nudličky servírované s rýží doporučuji více šťávy řidší konzistence, působivé jsou ale i s hranolkami, kde oceníte méně šťávy hustší konzistence.
Tipy
- Tímto neotřelým pokrmem snadno zapůsobíte i na milovníky pikantnějších chutí. Pro ně kuřecí nudličky okořeňte pálivou paprikou namísto sladké, dále místo jedné červené papriky použijte feferonku a černé pivo (spolu s balzamikem dodává pokrmu jemně nasládlý tón) nahraďte pivem klasickým, které méně karamelizuje.
Diskuze k článku