Jak na netradiční japonské vejce | recept
Jak na netradiční japonské vejce | recept. Pro nás netradiční a jiné, pro asijskou kuchyni typické a osvědčené. A jedno takové typické spojení se osvědčí i v tomto receptu. S pomocí výrazných slaných a sladkokyselých asijských omáček totiž z obyčejných vajíček připravíte předkrm, který se u nás jen tak nevidí, ale věřte, že ohromí.
Co je potřeba
- 2 natvrdo uvařená vajíčka
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 50 ml vody
- 25 ml sójové omáčky
- 25 ml sladké sójové omáčky
- 1 lžíci rybí omáčky (lze i ústřicová)
- 2 lžíce rýžového vína Mirin (lze i sladké bílé víno)
Těsně nad vajíčky dobře uzavřete, obsah promíchejte a sáček uložte cca na 12 hodin do lednice. Během té doby sáček párkrát proklepejte, pootáčejte, aby se marináda promísila.
Následně vajíčka vyjměte z nálevu, rozkrojte je na půlky a servírujte jako předkrm s kouskem pečiva a zelenou cibulkou či nasekanou čili papričkou. Máte-li doma balzamikovou redukci, vřele doporučuji před servírováním vajíčka redukcí jemně pokapat.
Tipy
Marinádu můžete pro větší pikantnost doplnit jednou drobně nasekanou čili papričkou nebo méně výraznou, ale chuťově dokonalou jarní cibulkou.
Diskuze k článku