Jak na domácí pivní sirup proti kašli | recept
13. Prosinec 2022
Jak na domácí pivní sirup proti kašli | recept. Domácí medicína v podobě tohoto pivního sirupu s hořko-sladkou chutí a znatelným karamelovým akcentem je sice ojedinělým, avšak výjimečným a nebývale chutným lékem proti kašli a nepříjemnému pálení v krku.
Co je potřeba
- 200 g hnědého cukru
- 3–4 větší bobkové listy
- 500 ml světlého piva
1
Hnědý cukr nasypejte do hrnce s nepřilnavým povrchem a na mírném ohni jej za stálého míchání nechejte zcela rozpustit až do konzistence táhlého, tekutějšího karamelu. Rozpuštění potrvá cca 10–15 minut, kdy cukr začne tvořit malé tvrdší hrudky, které se postupným mícháním a působením tepla přemění v táhlý karamel.
Tipy
- Sirup je výborným lékem i pokud je připravený z voňavého tymiánu.
Varování
- Pokud se vám v druhé fázi přípravy, při dolévání piva, utvoří z táhlého karamelu tvrdá hrouda, buďte trpěliví. Lehce zvyšte plamen tak, aby směs výrazněji bublala a míchejte, dokud se tvrdý kus karamelu opět nerozpustí. Zkaramelizovaná hrudka je stále jen cukr, který se v teplé tekutině nakonec vždy rozpustí.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct vynikající domácí škvarkové placky | recept
Jak upéct vynikající domácí škvarkové placky | recept. Jak upéct škvarkové placky? Vyžádá si to trošku více času, ale domácím škvarkovým placká…
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Jak upéct krémové řezy s polevou z arašídového másla | recept
Tyto jedinečné čokoládové řezy jsou přesně tím zákuskem, kdy jeden kousek nikdy nestačí. Jedinečné souznění jemného arašídového másla a intenzivní čok…
Jak upéct kuře na divoko s nádivkou | recept
Kuře na divoko s nádivkou | recept. Kuřecí maso je v kuchyni nejvíce variabilní ze všech mas. Chuťově je nepříliš výrazné, a proto se výborně…
Diskuze k článku