zelí
Nejnovější články v kategorii
Domácí kysané zelí recept. Připravit domácí kysané zelí je jednodušší, než si myslíte. Sterilizujte bílé i červené zelí. Jak si tedy v domácích podmín…
Nabízíme vám několik tipů a polozapomenutých receptů na jídla z hlávkového zelí. Naši předci říkali, že když je zelí, není hlad a v různých podobách m…
Čurďi marikľi je tradiční romský recept. Přípravu tohoto originálního pokrmu v podobě placky zvládnete i vy sami doma. Vyzkoušejte podle video receptu…
Zkuste si podle našeho receptu uvařit zelí jinak než z klasické zelné hlávky. Třeba z kedlubnů, jsou šťavnaté, přirozeně sladké a nepotřeb…
Kyselé (kysané) zelí má téměř samé kladné vlastnosti. Někomu sice vadí jeho aroma, jinému tuhá konzistence, ale to lze kuchyňskou úpravou odstranit. Z…
Staročeské zelníky | recept. Recept pochází z kuchyně našich prababiček. Je ze surovin, které měla dříve každá domácnost doma – z brambor, zelí, vejce…
Jak si levně uvařit zelné flíčky | recept. Recept na levné jídlo pochází ze staročeské kuchyně. Zelí je bohaté na vitamin C, který se ani tepeln…
Recept na zelnou polévku s bramborem a slaninovou pěnou. Začněte přípravu vynikající zelné polévky tím, že dáte vařit zelí spolu s kmínem. Postupujte…
Jak připravit cibulové zelí | recept. Cibulové zelí patří k neprávem opomíjeným receptům naších babiček. Je jemné chuti a nenadýmá tolik, jako zelí kl…
Bigos je tradiční polévka ze zelí a masa, jejíž recept pochází z česko-polského pohraničí. Stala se mimo jiné vítězem prvního ročníku soutěže Jak šmak…