Jak upéct rohlíčky z listového těsta s kysaným zelím recept
Jak upéct rohlíčky z listového těsta s kysaným zelím | recept. Náš dnešní recept je na rychlé a snadné občerstvení pro nečekanou návštěvu, nebo lehkou odpolední svačinu. Potřebné suroviny na přípravu má většinou každý v zásobě a když ne, jsou běžně dostupné i v tom nejzapadlejším krámku s potravinami. V receptu je psané listové těsto z obchodu, kdo ho umí a má čas udělat doma, výsledek bude samozřejmě ještě lepší.
Co je potřeba
- balíček listového těsta
- kysané zelí
- anglická slanina
- barevná paprika (čerstvá nebo sterilovaná)
- 1 vejce do náplně
- 1 vejce na potření
- sůl
- kmín
Nejprve si připravíme náplň rohlíčků. Kysané zelí ze sáčku nebo sklenice pokrájíme. Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a pro lepší vzhled náplně barevnou papriku. Paprika může být čerstvá nebo sterilovaná. Nesolíme, slanina je dostatečně slaná. Pokrájené suroviny promícháme a spojíme syrovým vajíčkem.
Do každého kousku uděláme špejlí nahoře několik otvorů. Dělá se to proto, aby z pečiva mohla unikat pára. Listové těsto hezky vyskočí a zůstane křehké i po vychladnutí. Doporučuji dělat otvory do všech moučníků z listového těsta, které mají „mokrou“ náplň (jablečný štrúdl, různé záviny a šátečky). Je to mnohokrát vyzkoušené.
Pečivo z listového těsta se peče při teplotě 220 °C. Vkládá se do vyhřáté trouby a troubu pokud možno neotvíráme v průběhu pečení. Když začnou rohlíčky intenzivně vonět a mají zlatohnědou barvu, je hotovo. Sejmeme je i s papírem z horkého plechu a necháme vychladnout na mřížce. Chutnají teplé i studené.
Diskuze k článku