nálev
Nejnovější články v kategorii
Marinované kapří řízky | recept. Následující recept by se vám mohl hodit po Štědrém dnu. Leckde zbydou řízky z kapra, které už nikdo nechce jíst. Pora…
Marinovaná vejce | recept. Natvrdo vařená vejce v pikantním nálevu mají prý původ v Anglii, kde se podávají v hospůdkách k pivu. V naší rodině se tato…
Jak naložit bílé papriky s hlávkovým zelím | recept. Máte-li štěstí a povedlo se vám vypěstovat či levně koupit větší množství paprik a není ve vašich…
Naložené beraní rohy nebo kapie | recept. Domácí konzervování zeleniny je činnost, která se vyplatí. Na trzích nebo v běžné obchodní síti lze levně ko…
Domácí naložené okurky nesmějí chybět při žádné oslavě, posezení s přáteli nebo grilovačce. Receptů koluje mezi lidmi opravdu hodně. Liší se nejen v p…
Jak fermentovat bylinky na čaj | návod na kvašení bylin. Pijete-li rádi bylinkové „čaje“, z článku se dozvíte jak připravit bylinky trochu jinak. Klas…
Houbový sulc | recept. V místech s dostatkem dešťových srážek se začínají objevovat houby, a proto s předstihem nabízím recept na jejich zpracování. M…
Nakládaná cibule je velmi oblíbenou delikatesou, zejména nyní v letním období grilování. Vyzkoušejte si připravit netradiční nakládanou červenou cibul…
Domácí čalamáda ze zelí a paprik | recept. Vrcholí sklizeň zeleniny, všude je velký výběr rozmanitých druhů. Co takhle zkusit namíchat čalamádu na zim…
Šťavnaté kuře (předem naložené) | recept. Dostal se ke mně recept na pečené kuře, jež se před úpravou nechá odležet v solném nálevu. Musím složit pokl…