Jak na domácí čalamádu ze zelí a paprik | recept
12. Říjen 2023
Domácí čalamáda ze zelí a paprik | recept. Vrcholí sklizeň zeleniny, všude je velký výběr rozmanitých druhů. Co takhle zkusit namíchat čalamádu na zimu do zásoby? Využijeme ji jako přílohu nejen k masitým jídlům. Čalamádu si můžete namíchat podle své chuti, je třeba dodržet jen váhový poměr zeleniny k množství nálevu. Část paprik lze nahradit např. květákem, kedlubnou atd. Milovníci ostrých chutí mohou přidat chilli papriku, česnek aj. Zajímavou chuť dodá čalamádě snítka kopru. Následující recept je základní varianta, obměňujte ji podle libosti.
Co je potřeba
- 1 kg barevných paprik
- 2,5 kg hlávkového zelí
- 2 velké cibule
Nálev:
- 2 l vody
- 200 ml octa 8%
- 500 g krupicového cukru
- 200 ml olej
- balíček přípravku Deko
Související články
Další zajímavé články
Jak na hadovky v pikantní marinádě | recept na delikatesu z okurek
Jak na hadovky v pikantní marinádě | recept na delikatesu z okurek. Že jsou hadovky dobré akorát tak na salát? Omyl. Tyto marinované hadovky vás o tom…
Jak připravit lehký letní salát z kedlubny | recept
Lehký letní salát z klednubny | recept. V létě, více než kdy jindy, obohacujme jídelníček saláty z čerstvé sezonní zeleniny. Jsou zdravé, tuzemská zel…
Jak udělat ředkvičkový salát se zelím | recept
Ředkvičkový salát se zelím | recept. Sezona čerstvé tuzemské zeleniny v obchodech začíná rychlenými ředkvičkami. Ředkvička se pěstuje pro křehké a chu…
Jak naložit beraní rohy nebo kapie | recept
Naložené beraní rohy nebo kapie | recept. Domácí konzervování zeleniny je činnost, která se vyplatí. Na trzích nebo v běžné obchodní síti lze levně ko…
Jak ugrilovat sýr | recept
Jak ugrilovat sýr | recept. Grilování není jen o mase. Někteří z nás dávají přednost zelenině a sýrům, právě pro ty je náš dnešní recept. Hodí se i pr…
Diskuze k článku