Jak na hadovky v pikantní marinádě | recept na delikatesu z okurek
Jak na hadovky v pikantní marinádě | recept na delikatesu z okurek. Že jsou hadovky dobré akorát tak na salát? Omyl. Tyto marinované hadovky vás o tom přesvědčí. Několik dnů uleželé okurky v lehce pikantní, kořeněné marinádě ze zázvoru, česneku, medu a sójové omáčky, spolu s přidanou mrkví a jarní cibulkou totiž vytvoří neskutečnou delikatesu, vedle které bude i sebelepší salát stále „jen“ salát.
Co je potřeba
- 600 g okurky hadovky
- 300 g mrkve
- 100 g jarní cibulky
- 40 g čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky Teriyaki
- 2 lžíce rýžového octa
- ½ lžička soli
- pepř dle chuti
Tuto úžasnou delikatesu, v podobě netradičního pojetí hadovek, podávejte hezky proleželou a vychlazenou, nejlépe jako přílohu ke grilovanému masu či jako součást například těstovinového salátu. Ukázkovým předkrmem zaujmete v případě, že marinované okurky budete podávat s čerstvou broskví a nasekaným koriandrem. To je pak opravdu výtečná přehlídka chutí.
Tipy
Pokud vás, co se týče pikantnosti, neuspokojí pouze česnek s pepřem a zázvorem, neváhejte a přidejte do marinády nasekanou chilli papričku, která se mimochodem bude i krásně barevně vyjímat, či zakomponujte trochu sušeného chilli.
Diskuze k článku