Přejít k hlavnímu obsahu

Nepečené dorty teď? A proč ne? 2 nejlepší recepty s kokosem!

nepečený cheesecake

I když nepečené dorty připravujeme většinou v létě, kdy je dostatek čerstvého ovoce, nemusíme si je odpírat ani v zimě. Čerstvé ovoce nahradíme kompotovaným, nebo třeba čerstvými citrusy, banány, výborným kaki i jinou exotikou. Nepečené dorty mají velkou výhodu oproti klasickým krémovým – jsou velmi snadné a rychle hotové. Hodí se ke stejným příležitostem a jsou mnohem zdravější. Vybrali jsme pro vás 2 recepty s kokosem a ovocem. Dort z kokosek se hodí i na vánoce, které jsou za dveřmi. 

Dort z kokosek a ovoce

nepečený dort cheesecake

Co je potřeba:

  • 300 g kokosek
  • 125 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g žervé nebo lučiny bez příchuti
  • 2 smetany ke šlehání
  • 2 ztužovače šlehačky
  • meruňkový nebo broskvový kompot

Jak postupovat:

Kokosky rozdrťte na drobenku (roztlučte paličkou na maso v mikrotenovém sáčku) a 2 lžíce drobků odložte stranou. Zbytek utřete se změklým máslem.

Na dno dortové formy položte alobal a kokosovou hmotu na něj upěchujte v rovnoměrné vrstvě. Odložte do chladničky na 30 minut, aby kokosová směs ztuhla.

Ztuhlý korpus vyklopte na rovný talíř nebo podnos a nasaďte na něj jen okraj dortové formy. Na korpus vyskládejte pokrájené meruňky, broskve, popř. Jiné kompotované ovoce nebo směs.

Žervé (lučinu) vyšlehejte s moučkovým i vanilkovým cukrem a po částech opatrně přimíchejte ušlehanou smetanu se ztužovačem. Krém natřete na korpus s ovocem a odložte na 12 hodin do chladničky.

Ztuhlý dort uvolněte plochým nožem z formy (po obvodu) a odstraňte boční díl dortové formy. Povrch dortu ozdobte ovocem a posypejte odloženou kokosovou drobenkou.

Rychlý nepečený dort s kokosem

nepečený dort cheesecake s kokosem a ovocem

Co je potřeba:

  • 1 smetana ke šlehání
  • 2 zakysané smetany
  • 240 g dětských piškotů
  • 3 balíčky vanilkového cukru
  • 5 lžic rumu
  • 2 lžíce šťávy z kompotu
  • kompotované ovoce (ananas, mandarinky, broskve…)
  • strouhaný kokos

Jak postupovat:

Smetanu ke šlehání ušlehejte společně s vanilkovým cukrem do tuha. Přidejte obě zakysané smetany a znovu prošlehejte.

Do směsi nasypte piškoty a přidejte rum a šťávu v libovolném poměru, doržet musíte jen množství – 7 lžic dohromady. Promíchejte.

Dno dortové formy bohatě posypejte strouhaným kokosem a rozetřete na něj polovinu připravené hmoty. Další vrstvu utvořte z pokrájeného kompotovaného ovoce. Poslední vrstva bude z druhé poloviny smetanové hmoty s piškoty. Povrch uhlaďte a opět zasypejte strouhaným kokosem.

Dort nechte v chladničce ztuhnout a proležet do druhého dne.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.