Jak zpracovat mátu | praktické rady
Jak zpracovat mátu | praktické rady. Máta peprná (stejně tak jako máta kadeřavá a další druhy máty) patří mezi léčivé bylinky s mnohými zdravotními účinky. Oplývá velmi výraznou mentolovou vůní a chutí. Pokud mátu pěstujete na zahradě nebo třeba doma v květináči a nevíte si rady, jak ji dále zpracovat, máme pro vás několik tipů.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak využít mátu peprnou | rady a tipy
Jak využít mátu peprnou | rady a tipy. Máta peprná je velmi známá a oblíbená bylinka, která se používá k ochucení pokrmů i nápojů a navíc má celou řad…
Jak využít pupalku dvouletou | rady a tipy
Jak využít pupalku dvouletou | rady a tipy. Možná jste se již setkali s pupalkovým olejem, jenž vzniká lisováním semen pupalky dvouleté. Tato ros…
Jak vyrobit a využít pampeliškovou mast
Jak vyrobit a využít pampeliškovou mast | návod. Smetanku lékařskou neboli pampelišku jistě nemusíme představovat. Pampeliška se používá zejména vnitř…
Jak využít trnku obecnou | zahrada a rostliny
Jak využít trnku obecnou | zahrada a rostliny. Trnka obecná je keř známý zejména pro své plody trpké chuti – trnky. Plody najdou uplatnění při výrobě…
Jak využít ženšen pravý | zahrada a rostliny
Jak využít ženšen pravý | zahrada a rostliny. Ženšen pravý se jako velmi účinný všestranně využitelný lék v čínské medicíně používá již dlouhá st…