Jak zdravě grilovat
26. Duben 2019
Grilování či opékání uzenin a masa nepatří podle odborníků na výživu ke zdravému způsobu přípravy jídla.Ovšem sami lékaři říkají, že dopřejete-li si takto připravené pokrmy párkrát do roka, svému tělu příliš neuškodíte.
1
Používejte jen kvalitní a suché dřevěné uhlí.
2
Maso grilujte v dostatečné vzdálenosti od uhlíků.
3
Používejte rošty, které mají speciální žlábky na odtékání tuku.
4
Nechte maso důkladně propéct.
5
Ugrilované maso ihned přendejte na talíře.
6
Negrilujte příliš tučná masa a uzeniny.
Další zajímavé články
Jak ugrilovat kotlety v medové marinádě
Jak ugrilovat kotlety v medové marinádě | recept na grilované vepřové maso a medovou marinádu. Doporučuji vyzkoušet následující marinádu na maso. Je e…
Jak grilovat vepřovou krkovici v bylinkové marinádě s jogurtovým dipem | recept
Jak grilovat vepřovou krkovici v bylinkové marinádě s jogurtovým dipem | recept. Grilovaná krkovice sice není právě dietní pokrm, avšak pěkně propečen…
Jak ugrilovat kotlety s rozmarýnem
Léto je v plném proudu a tak mnoho z nás dává přednost rychlým, jednoduchým jídlům na grilu. Grilovat se dá nejen na zahradě, ale třeba i na balkoně v…
Jak zapéct papriku se směsí žampionů a uzeného masa | recept
Jak zapéct papriku se směsí žampionů a uzeného masa | recept. Receptů na plněné zapečené papriky je obrovské množství. Baví mě zkoušet pořád nové a ně…
Jak připravit marinované thajské hovězí satay na grilu | originální recept
Jak připravit marinované thajské hovězí satay na grilu | originální recept. Tento recept vás ohromí svojí bohatou chutí. Tajemství dobrého satay se sk…
Diskuze k článku