Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zapéct papriku se směsí žampionů a uzeného masa | recept

Jak zapéct papriku se směsí žampionů a uzeného masa | recept

Jak zapéct papriku se směsí žampionů a uzeného masa | recept. Receptů na plněné zapečené papriky je obrovské množství. Baví mě zkoušet pořád nové a někdy i hodně neobvyklé recepty. S čistým svědomím mohu prohlásit, že se ještě nenašel předpis, který by mě zklamal. Paprika s nádivkou, v době její sezony, je skvělá ať už  je ve formě studeného pohoštění, grilovaná nebo zapečená v troubě. Vyzkoušela jsem a nabízím vám recept z dvacet let starého časopisu.

Co je potřeba

  •  750 g žampionů
  •  300 g libového uzeného masa nebo šunky
  • 4 silnostěnné papriky
  • 1 větší cibule
  • 200 ml zakysané smetany
  •  2 stroužky česneku
  •  nať z cibule
  •  sůl
  • pepř
  •  libovolný tvrdý sýr na posypání
  •  trochu oleje
1

Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Klobouky nemusíte loupat, pokud je povrch klobouku bílý a neomačkaný, slupka je jedlá. Libové uzené maso a cibuli pokrájejte na kostky. Uzené maso lze nahradit šunkou. Do směsi patří česnek, jeho použití zvažte, není nutný.

Jak zapéct papriku se směsí žampionů a uzeného masa | recept
2

Na malém množstvím oleje nechte zesklovatět cibuli, přidejte maso, houby a česnek. Přibližně 5 minut promíchávejte, pak odstavte.

Jak zapéct papriku se směsí žampionů a uzeného masa | recept
3

Papriky překrojte na polovinu, odstraňte semeník, vnitřní lišty a omyjte je ve vodě. Naplňte je připravenou směsí a vyskládejte do pekáčku. Zalijte je omáčkou připravenou ze smetany, soli, pepře a cibulové natě (petržele, pažitky).

Jak zapéct papriku se směsí žampionů a uzeného masa | recept
4

Celý povrch zasypte strouhaným sýrem a papriky zapečte asi 15 - 20  minut v troubě při 200 °C. Nemusí se ničím podlévat, při pečení se uvolní tekutina a jídlo se nepřipálí.

Jak zapéct papriku se směsí žampionů a uzeného masa | recept
Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.