Jak zapéct papriku se směsí žampionů a uzeného masa | recept
Jak zapéct papriku se směsí žampionů a uzeného masa | recept. Receptů na plněné zapečené papriky je obrovské množství. Baví mě zkoušet pořád nové a někdy i hodně neobvyklé recepty. S čistým svědomím mohu prohlásit, že se ještě nenašel předpis, který by mě zklamal. Paprika s nádivkou, v době její sezony, je skvělá ať už je ve formě studeného pohoštění, grilovaná nebo zapečená v troubě. Vyzkoušela jsem a nabízím vám recept z dvacet let starého časopisu.
Co je potřeba
- 750 g žampionů
- 300 g libového uzeného masa nebo šunky
- 4 silnostěnné papriky
- 1 větší cibule
- 200 ml zakysané smetany
- 2 stroužky česneku
- nať z cibule
- sůl
- pepř
- libovolný tvrdý sýr na posypání
- trochu oleje
Krok 1
Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Klobouky nemusíte loupat, pokud je povrch klobouku bílý a neomačkaný, slupka je jedlá. Libové uzené maso a cibuli pokrájejte na kostky. Uzené maso lze nahradit šunkou. Do směsi patří česnek, jeho použití zvažte, není nutný.
Krok 2
Na malém množstvím oleje nechte zesklovatět cibuli, přidejte maso, houby a česnek. Přibližně 5 minut promíchávejte, pak odstavte.
Krok 3
Papriky překrojte na polovinu, odstraňte semeník, vnitřní lišty a omyjte je ve vodě. Naplňte je připravenou směsí a vyskládejte do pekáčku. Zalijte je omáčkou připravenou ze smetany, soli, pepře a cibulové natě (petržele, pažitky).
Krok 4
Celý povrch zasypte strouhaným sýrem a papriky zapečte asi 15 - 20 minut v troubě při 200 °C. Nemusí se ničím podlévat, při pečení se uvolní tekutina a jídlo se nepřipálí.