Jak zdravě grilovat
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak grilovat vepřovou krkovici v bylinkové marinádě s jogurtovým dipem | recept
Jak grilovat vepřovou krkovici v bylinkové marinádě s jogurtovým dipem | recept. Grilovaná krkovice sice není právě dietní pokrm, avšak pěkně propečen…
Jak ugrilovat kotlety v medové marinádě
Jak ugrilovat kotlety v medové marinádě | recept na grilované vepřové maso a medovou marinádu. Doporučuji vyzkoušet následující marinádu na maso. Je e…
Jak ugrilovat kotlety s rozmarýnem
Léto je v plném proudu a tak mnoho z nás dává přednost rychlým, jednoduchým jídlům na grilu. Grilovat se dá nejen na zahradě, ale třeba i na balkoně v…
Jak zapéct papriku se směsí žampionů a uzeného masa | recept
Jak zapéct papriku se směsí žampionů a uzeného masa | recept. Receptů na plněné zapečené papriky je obrovské množství. Baví mě zkoušet pořád nové a ně…
Jak připravit marinované thajské hovězí satay na grilu | originální recept
Jak připravit marinované thajské hovězí satay na grilu | originální recept. Tento recept vás ohromí svojí bohatou chutí. Tajemství dobrého satay se sk…
Ahoj, všiml jsem si, že zde je psáno moc hezky o grilování. Tak pokud admin dovolí, tak bych přidal pár řádek svých zkušeností a odkaz na http://www.ceskalitina.cz
S rodinou grilujeme spousty let a prošel jsem si grilováním na běžném drátěném roštu, litinovém děrovaném roštu, lávovém kameni a nakonec i na žulovém kameni. Bohužel ani s kameny jsem nebyl spokojený. Dlouhá akumulační doba a krátká životnost mě přiměla k tomu, abych hledal dál. Nakonec jsem našel litinový tál s vroubky české výroby. Máme malé děti co mají díky bohu rádi maso, tak vše píšu jen z vlastní zkušenosti. Mám dnes obdelníkový litinový tál s vroubky na ohniště a kruhový litinový tál do kotlíkového grilu. Bohužel s každým otevřením plechového poklopu uteklo teplo a maso se přestalo grilovat. S litinovým tálem, který je naakumulovaný při otevření poklopu teplota masa neklesne. Vesele tancuje na rozpáleném tálu dál :-) . Navíc tál má okraj vysoký cca 5 mm a nedovolí tuku a šťávě z masa odkapávat do grilu. Tedy tady můžeme absolutně mluvit o ZDRAVÉM GRILOVÁNÍ bez KARCINOGENŮ, které se propaguje.