Co je potřeba

  • 450 g zmrazeného listového špenátu 
  • 400 g čerstvých těstovin
  • 300 g uzeného bůčku nebo libovější anglické slaniny
  • 1 malá cibule
  • 1 polévková lžíce mouky
  • česnek podle chuti
  • sůl
  • mletý pepř
  • trochu mléka
  • olej
  • 3 vejce
1

Aby se tento pokrm povedl, je nutné mít k dispozici čerstvý nebo mražený špenát – listy. Dá se použít i sekaný mražený špenát, ale zcela nevhodný je špenátový protlak. Uzené maso by mělo také být libovější, aby jídlo nebylo příliš tučné. Těstoviny mohou být čersvé i sušené, ale volte raději vaječné. Bezvaječné se příliš rozvářejí. Těstoviny uvařte podle návodu a sceďte.

2

Do malého množství rozehřátého oleje přidejte cibuli nakrájenou na drobné kostičky. Jakmile zesklovatí, zaprašte ji lžící hladké mouky a usmažte světlou zásmažku. Poté rozřeďte mlékem, osolte, přidejte pepř a provařte. Do uvařené hustější omáčky přidejte posekané špenátové listy (čerstvý předem spařte vroucí vodou), okořeňte utřeným česnekem a povařte.

3

Uzené maso nakrájejte na malé kousky a spolu s uvařenými těstovinami promíchejte s hotovým špenátem.

4

Směs rozetřete do zapékací misky potřené olejem. Zalijte rozšlehanými vejci a dozlatova zapečte v troubě při teplotě 220 °C. Příloha není nutná.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.5
Average: 3.5 (2 votes)