Jak na sladké banánové lasagne s tvarohovým krémem
Těstovinové plátky lasagní tentokrát nasladko upravené, respektive s banánem a tvarohovým krémem zapečené, si můžete jednoduše a během chvilky připravit právě s tímto receptem. Sladký banán na kolečka nakrájený a v náplni mezi plátky lasagní doplněný jemným tvarohovým krémem opravdu jednoduše a během chvilky přemění těstovinové lasagne v nápaditý, sladce laděný pokrm.
Co je potřeba
- 4 plátky lasagní
- 2–3 sladké zralé banány
- meruňková marmeláda na potření jednotlivých plátků lasagní
Na tvarohový krém:
- 1 a ½ vaničky tučného tvarohu (375 g)
- 2 vajíčka
- 150 ml smetany ke šlehání
dle zralosti, respektive sladkosti banánů lze do tvarohového krému přidat ještě cukr či med
Střídavý postup vrstvení opakujte do vyčerpání lasagní, banánů i tvarohového krému, přičemž poslední vrstvou těchto sladce laděných banánových lasagní tvoří plátek lasagne potřený meruňkovou marmeládou a přelitý zbytkem tvarohového krému.
Takto naplněnou zapékací misku či chlebíčkovou formu vložte do předehřáté trouby na 190 °C (horkovzdušná trouba 170 °C), ve které sladce laděné banánové lasagne pečte 40–50 minut do zezlátnutí vrchní vrstvy tvarohového krému.
Tipy
- Výtečný a rovněž tak nápaditý, sladce laděný pokrm získáte, pokud plátky těstovinových lasagní obměníte za opečené palačinky.
- Jak těstovinové, tak palačinkové variantě tohoto sladkého pokrmu z banánů a tvarohového krému pak na talíři lahodí zakapání medem či javorovým sirupem.
Diskuze k článku