Jak upéct růže z listového těsta | recept
Listové těsto je první historicky zdokumentované cukrářské těsto. Používali ho staří Řekové i Římané, proti dnešnímu se lišilo jen přidáním olivového oleje místo másla. Listové těsto je velmi oblíbené pro svoji křehkost a jemnou chuť. Příprava listového těsta v domácích podmínkách je pracná a zdlouhavá, naštěstí si těsto jako polotovar můžeme koupit v obchodě. Vyrábí se dokonce i v celozrnné variantě. Recept na růže z listového těsta, který nabízím, je velmi snadný a efektní. Ať se vám pečení daří!
Co je potřeba
- listové těsto
- červená jablka
- džem, který nám chutná
Listové těsto rozválíme natenko, nemusíme se trápit tím, že okraje nejsou rovné. Růže také není pravidelná. Z balení listového těsta se třemi plátky vytvoříme12 růží, tzn. že jeden plát vyválíme a rádlem rozdělíme na 4 díly. Každý díl potřeme džemem a poklademe na něj plátky jablek. Listové těsto přeložíme a konce přimáčkneme k sobě.
Tipy
Místo marmelády těsto posypte cukrem a skořicí, dál postupujte podle návodu. Tato varianta je vlastně klasický český štrůdl.
Diskuze k článku