závin
Nejnovější články v kategorii
Jak upéct jablečný závin | recepty na štrúdl. Z těchto tří receptů na jablečný závin si určitě vyberete! Jak je jedlíkům známo, jablečný závin je velm…
Listové těsto je první historicky zdokumentované cukrářské těsto. Používali ho staří Řekové i Římané, proti dnešnímu se lišilo jen přidáním olivového…
Jak upéct kynutý závin s ořechovou náplní | recept na ořechový štrůdl. Ořechový závin může mít mnoho variant. Nabízíme atraktivní, dříve běžnou, pak p…
Jak upéct závin z kefírového těsta | recept na lahodný závin, který se vždy povede. Hned v úvodu bych chtěla poděkovat naší čtenářce Heleně M., která…
Jak upéct závin s ovocem | recept na vynikající ovocný závin. S nostalgií vzpomínám na „štrúdlové“ těsto mojí mamky. Zadělávala ho od oka a pamatuji s…
Višňový (třešňový) závin z listového těsta | recept. Višňový nebo třešňový závin jsem poprvé ochutnala jako specialitu maďarské kuchyně. Nebyl vš…
Šátečky z plundrového těsta | recept. Plundrové těsto se podobá těstu listovému, postup přípravy je podobný a těsto stejně lístkuje. Plundrové tě…
Bramborová roláda s jablky | recept. Nabízím k vyzkoušení univerzální bramborové těsto. S tímto těstem se velmi dobře pracuje, nelepí se, netrhá a je…
Bramborová roláda se špenátem | recept. Česká kuchyně se vyznačuje mnoha chutnými bramborovými jídly. Brambory jsou levné, z výživového hlediska hodno…
Říká se, že jablečný závin je česká klasika, ale není tomu tak. Do střední Evropy se dostal tento moučník až s nájezdy Turků. Štrúdl (slovo pochází z…