Jak v kuchyni zpracovat plátky růží | recepty
Jak zpracovat plátky růží. Co to pili naši předkové, když byli pohoštěni rosolkou? Když růže příjemně voní, měly by i dobrou chuť? Aroma některých růží vyvolá představu kosmetických přípravků. Když ale růže voní po medu, hřebíčku nebo tak trochu po citronu, až se kolikrát seběhnou sliny. Stálo by za pokus něco z nich připravit? Používat růžové plátky v kuchyni není žádná výstřednost, a ani nic nového pod sluncem. Připravit růžový sirup, želé a džem z růží nebo onu „záhadnou“ rosolku je velice snadné. Nabízíme recepty na produkty z růží a jednoduché návody, jak zpracovat růžové okvětní lístky.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat marmeládu z růžových lístků | recept
Marmeláda z růžových lístků | recept. Před mnoha lety jsem si z dovolené z Bulharska přivezla zavařeninu z růžových lístků. Marmeláda měla krásnou bar…
Jak upéct hrnečkovou vánočku | recept
Jak upéct hrnečkovou vánočku | recept. Vyzkoušela jsem upéct vánočku bez vážení přísad, jen odměřovanými čtvrtlitrovým hrnečkem. Mám ráda přesné dávko…
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Jak upéct ovesný linecký koláč | recept
Ovesný linecký koláč | recept. Pokud máte přebytek domácí marmelády nebo Vás honí mlsná a zároveň dbáte na štíhlou linii, vyzkoušejte linecký koláč z…
Jak na snadný jogurtový moučník s pomerančovým sirupem
Kontrast svěžího jogurtového těsta a sladkého pomerančového sirupu činí z tohoto snadného moučníku, moučník pro náročné. I náročné požitkáře toti…