Jak uvařit velikonoční vaječné ragú
13. Březen 2024
Jak uvařit velikonoční vaječné ragú | recept na zpracování vykoledovaných vajec. Vykoledovali jste si hodně vařených vajec a teď nevíte co s nimi? Uvařte rodině velikonoční vaječné ragú. Pochutnáte si a upotřebíte najednou větší množství darovaných vajec. Jídlo je poměrně rychlé a velmi snadné na přípravu. Pusťte se do toho podle následujícího postupu.
Co je potřeba
- 6 natvrdo vařených vajec
- 200 g čerstvých žampionů
- 150 g cherry rajčat
- 1 lžíce strouhaného křenu (křeník)
- 250 ml vývaru nebo vody
- 1 středně velká cibule
- sůl
- mletý černý pepř
- pažitka, cibulová nebo petrželová nať
- lžíce hladké mouky
- lžíce přepuštěného másla nebo oleje
- 200 ml zakysané smetany
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct velikonoční vyběhlík | regionální recept
Jak upéct velikonoční vyběhlík | recept. Následující recept pochází z mojí sbírky. Je datován 22. 5. 1970 a je u něj poznámka „z novin Z. P.“ Má to bý…
Jak upéct nádivku na Velikonoce | recept
Velikonoční nádivka | recept. Velikonoční nádivka se podávala na Bílou sobotu k obědu. Nádivka má mnoho krajových názvů, např. sekanice nebo hlavička.…
Jak upéct tradiční velikonoční nádivku
Jak upéct tradiční velikonoční nádivku | recept. Velikonoční nádivka nebo také hlavička z uzeného a telecího masa, s mladými kopřivami a dal…
Jak zpracovat vykoledovaná vejce | recepty
Vejce natvrdo | recepty. O Velikonocích se doma sejde větší množství vajec vařených natvrdo, které je nutné co nejdříve zpracovat. Vejce patří mezi ne…
Jak připravit velikonoční vaječnou tlačenku | recept
Velikonoční vaječnou tlačenku | recept. Vaječnou tlačenku je výhodné připravovat o Velikonocích. Elegantně se zbavíte vykoledovaných vajec a ješt…
Diskuze k článku