Jak uvařit velikonoční vaječné ragú
Jak uvařit velikonoční vaječné ragú | recept na zpracování vykoledovaných vajec. Vykoledovali jste si hodně vařených vajec a teď nevíte co s nimi? Uvařte rodině velikonoční vaječné ragú. Pochutnáte si a upotřebíte najednou větší množství darovaných vajec. Jídlo je poměrně rychlé a velmi snadné na přípravu. Pusťte se do toho podle následujícího postupu.
Co je potřeba
- 6 natvrdo vařených vajec
- 200 g čerstvých žampionů
- 150 g cherry rajčat
- 1 lžíce strouhaného křenu (křeník)
- 250 ml vývaru nebo vody
- 1 středně velká cibule
- sůl
- mletý černý pepř
- pažitka, cibulová nebo petrželová nať
- lžíce hladké mouky
- lžíce přepuštěného másla nebo oleje
- 200 ml zakysané smetany
Krok 1
Žampiony očistěte a pokrájejte na čtvrtky. Vejce a rajčata podélně překrojte a cibuli rozkrájejte na drobné kostičky. Pokud máte čerstvý křen, kousek oloupejte a jemně nastrouhejte. Nemáte-li k dispozici čerstvý, nahraďte ho sterilovaným.
Krok 2
Na másle nebo oleji osmahněte cibulku a nechte ji zesklovatět. Přidejte žampiony a společně asi 3 minuty míchejte. Zaprašte moukou a znovu chvilku míchejte, nechte odpařit vodu uvolněnou z hub.
Krok 3
Jakmile se odpaří téměř všechna tekutina, vhoďte do pánve překrájená rajčata, promíchejte a směs zalijte vývarem. Osolte a opepřete podle své chuti. Krátce povařte, vmíchejte křen a půlky vajec. Prohřejte, ale směs už nevařte.
Krok 4
Na závěr doplňte posekanou pažitkou, cibulovou natí nebo listovou petrželí. Každou porci přelijte lžící zakysané smetany. Smetanu můžete promíchat se směsí v pánvi. Chuť je stejná, avšak pokrm není příliš vzhledný. Podávejte s chlebem nebo vařenými brambory.