jaktak.cz

Jak uvařit velikonoční vaječné ragú

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak uvařit velikonoční vaječné ragú | recept na zpracování vykoledovaných vajec. Vykoledovali jste si hodně vařených vajec a teď nevíte co s nimi? Uvařte rodině velikonoční vaječné ragú. Pochutnáte si a upotřebíte najednou větší množství darovaných vajec. Jídlo je poměrně rychlé a velmi snadné na přípravu. Pusťte se do toho podle následujícího postupu.

Co je potřeba

  • 6 natvrdo vařených vajec
  • 200 g čerstvých žampionů
  • 150 g cherry rajčat
  • 1 lžíce strouhaného křenu (křeník)
  • 250 ml vývaru nebo vody
  • 1 středně velká cibule
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • pažitka, cibulová  nebo petrželová nať
  • lžíce hladké mouky
  • lžíce přepuštěného másla nebo oleje
  • 200 ml zakysané smetany

Krok 1

Žampiony očistěte a pokrájejte na čtvrtky. Vejce a rajčata podélně překrojte a cibuli rozkrájejte na drobné kostičky. Pokud máte čerstvý křen, kousek oloupejte a jemně nastrouhejte. Nemáte-li k dispozici čerstvý, nahraďte ho sterilovaným. 

Krok 2

Na másle nebo oleji osmahněte cibulku a nechte ji zesklovatět. Přidejte žampiony a společně asi 3 minuty míchejte. Zaprašte moukou a znovu chvilku míchejte, nechte odpařit vodu uvolněnou z hub.

Krok 3

Jakmile se odpaří téměř všechna tekutina, vhoďte do pánve překrájená rajčata, promíchejte a směs zalijte vývarem. Osolte a opepřete podle své chuti. Krátce povařte, vmíchejte křen a půlky vajec. Prohřejte, ale směs už nevařte

Krok 4

Na závěr doplňte posekanou pažitkou, cibulovou natí nebo listovou petrželí. Každou porci přelijte lžící zakysané smetany. Smetanu můžete promíchat se směsí v pánvi. Chuť je stejná, avšak pokrm není příliš vzhledný. Podávejte s chlebem nebo vařenými brambory.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-uvarit-velikonocni-vajecne-ragu.html