Jak uvařit švestkové knedlíky z brambor | recept
Švestkové knedlíky z brambor | recept. Švestkové knedlíky jsou českou klasikou. Milují je děti i dospělí. Podzim je čas dozrávání těchto modrých plodů a tak se v mnohých rodinách zavařují, vaří se povidla, pečou koláče. Švestky jsou v kuchyni všestranně využitelné. Vaří se z nich sladká i slaná jídla. Nejlepší jsou švestky trhané zralé přímo ze stromu, v obchodech se prodávají švestky sklizené dříve, aby snesly přepravu. Švestka byla v Čechách nejhojněji pěstovaným ovocem, proto ji často najdete při výletech v přírodě na místech zaniklých osad nebo ve starých neudržovaných zahradách.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta | recept
Meruňkové knedlíky | recept. Léto je čas ovocných knedlíků. Začíná se jahodovými, pak třešňovými, meruňkovými, borůvkovými a končí švestkovými. Vyjmen…
Jak upéct švestkové řezy s tvarohem a piškotem | recept
Švestkové řezy s tvarohem a piškotem | recept. Na podzim vrcholí sezóna švestek. Švestky jsou oblíbeným ovocem, říká se o nich, že jsou přírodním B-ko…
Jak upéct punčové jahodové řezy | recept
Punčové jahodové řezy | recept. Je zde sezona jahod a jiného drobného ovoce, a proto vám nabízím jednoduchý rychlý moučník. Nevím přesně, kde se vzal…
Jak upéct srnčí hřbet s tvarohovou náplní | recept
Srnčí hřbet s tvarohovou náplní | recept. Moučníky s tvarohem vydrží dlouho vláčné. Tvarohová náplň je šťavnatá a můžeme ji pokaždé jinak ochutit. Mís…
Jak upéct bábovku z dýně | recept
Bábovka z dýně | recept. Hokkaido dýně propůjčí pečeným moučníkům svoji krásnou žlutou barvu, což je výhodou zejména v zimním období, kdy vejce nemají…