Jak uvařit smažené ovocné "knedlíky"
Jak uvařit smažené ovocné "knedlíky" | recept na domácí ovocné koblihy. Další recept ze sbírky, který jsem vyzkoušela. Skutečně je (na hodně starém novinovém výstřižku) uveden pod názvem Knedlíky smažené. Já pro jistotu dávám slovo knedlíky do uvozovek, protože s knedlíky, tak jak si je představuji, mají společnou jen ovocnou náplň. Připomínají mně ze všeho nejvíc úsporné koblihy. Nic to nemění na tom, že recept je skvělý a hned napoprvé se povedl na výbornou, a proto ho s vámi sdílím.
Co je potřeba
- 400 g polohrubé mouky
- 20 g droždí
- 2 žloutky
- 250 ml mléka
- 1 lžíci cukru
- 1 lžíci rumu
- 50 g oleje
- špetka soli
- čerstvé nebo kompotované ovoce na plnění
- tuk na smažení
Prosetou mouku nasypte do misky, ve středu vytvořte důlek, přidejte cukr, rozdrobené droždí a zalijte částí vlažného mléka. Vymíchejte kašičku a nechte droždí vzejít. Pak přidejte zbytek mléka, sůl, olej, žloutky a rum. Vypracujte těsto a nechte ho v teple asi hodinu kynout. Mísu zakryjte poklicí nebo utěrkou.
Diskuze k článku