Jak uvařit pikantní pánev s mletým masem a pečenými bramborami s bylinkovou solí
Mleté maso jsem jako dítě nesnášela, ale postupně jsem svůj postoj přehodnotila a dnes ho ráda v kuchyni využívám a ráda s ním experimentuji. Tento recept je velice jednoduchý a poměrně rychlý. Pokud opravdu spěcháte, vynechte pečení brambor, které zabere v celém postupu pochopitelně nejvíce času, a podávejte masovou směs pouze s pečivem či topinkami. Ingredience na tento pokrm navíc máte určitě běžně doma, takže jeho příprava nezávisí ani na shánění speciálních surovin. Základem receptu je kombinace mletého vepřového masa se zeleninou, ochucení worcestrem, štiplavost jídlu dodává česnek.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na 4 porce:
- 10 středních brambor
- 2 lžíce řepkového oleje
- bylinková sůl (ideálně hrubozrnná)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibuli
- 1 stroužek česneku
- 1 mrkev
- 450 g mletého masa (ideálně směs hovězího a vepřového, ale lze použít i pouze libové vepřové)
- 1 malý rajčatový protlak
- 2 lžíce worcestrové omáčky
- 300 ml (hovězího) vývaru
- sůl a pepř
- hrst strouhaného sýra na doplnění
Nakonec maso osolte a opepřete podle chuti a zalijte vývarem, přiklopte a nechte dusit, dokud se z vývaru nevytvoří hustší šťáva. V posledním kroku je ještě potřeba připravit sýr, jeho množství si zvolte podle chuti a nastrouhejte ho najemno. Když je maso měkké a brambory upečené, rozdělte na talíře jednotlivé porce, posypte nastrouhaným sýrem a podávejte. Dobrou chuť.
Diskuze k článku